Islāmistu grupējuma "Hamas" vadītā palestīniešu valdība svētdien pauda apņemšanos izbeigt haosu palestīniešu teritorijās, apsūdzot "aizdomīgas puses" mēģinājumos izraisīt konfliktu reģionā.
"Palestīniešu valdība atkārtoti apliecina savu apņēmību izbeigt haosu drošības jomā, no jauna aktivizējot drošības dienestu lomu un piemērojot likumu," pavēstīja valdības preses pārstāvis Gazi Hamads. "Valdība uzskata, ka ir aizdomīgas puses, kuras ar saviem paziņojumiem cenšas izprovocēt nekārtības un sarīdīt palestīniešus savā starpā."

"Okupācijas spēki un viņu slepenie dienesti izmanto šo situāciju, lai pastiprinātu konfliktu un iegrūstu reģionā iekšējā karā," paziņoja Hamads.

Svētdien par arvien pieaugošās frakciju vardarbības mērķi kļuva palestīniešu drošības spēku vadītājs Rašids Abu Šbaks.

Viņa mājās atrasts jaudīgs spridzeklis, un šis incidents lika palestīniešu prezidentam Mahmudam Abasam paziņot, ka viņš nepieļaus vardarbības pāraugšanu pilsoņkarā.

Sestdien spēcīgs sprādziens satricināja palestīniešu Galvenā izlūkdienesta ēku Gazas sektorā, un eksplozijā nopietni ievainots Abasam lojālais dienesta priekšnieks Tareks Abu Radžabs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!