Galvenie palestīniešu kaujinieku grupējumi "Hamas" un "Islāma džihāds" trešdien noraidīja Palestīnas pašpārvaldes prezidenta Jasira Arafata aicinājumu uz pamieru un solīja turpināt cīņu pret Izraēlas īstenoto palestīniešu zemes okupāciju.
"Mūsu nostājai pamatā ir palestīniešu tiesības atbrīvot savu zemi," paziņoja "Hamas" amatpersona Abdelazīzs al Rantisi. "Kamēr turpinās okupācija, turpināsies pretošanās," viņš piebilda.

"Islāma džihāda" pārstāvis Abdallāhs Šami paziņoja, ka arī viņa grupējums "noraida tā saukto pamieru". "Ja turpinās mūsu zemes okupācija un izraēliešu pārkāpumi pret mūsu tautu, tad pretošanās ir likumīgas tiesības. Neviens spēks pasaulē nevar to apturēt. Mēs esam apņēmušies aizstāvēt mūsu zemi un mūsu svētvietas," sacīja Šami.

Arafats pirmdien paziņoja, ka devis rīkojumu ievērot pamieru, un atkārtoti izdeva šādu rīkojumu otrdien. Izraēla uz to reaģēja, pavēlot savam karaspēkam nerīkot uzbrukuma operācijas pret palestīniešiem un atstāt ieņemtos Palestīnas pašpārvaldes rajonus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!