1. jūlijā Igaunijas pilsētā Hāpsalu ir atvērts jauns tematiskais atpūtas centrs bērniem un viņu vecākiem "Ilonas pasaku valstība".

Jaunais centrs ir veltīts mākslinieces Ilonas Viklandes ilustrācijām, kas grezno plaši pazīstamās zviedru rakstnieces Astrīdas Lindgrēnas grāmatas.

"Brīnumu valstībā" ir iekārtota, piemēram, Karlsona spēļu istaba, kā arī īpaša virtuve, kurā tiks rīkoti pankūku vakari. Turpretī pagalmā ir burvju aka, kura stāsta pasakas. Jaunāko centra apmeklētāju rīcībā būs neliela teātra skatuve un piknika laukums.

Šī centra izveidi atbalstīja arī Igaunijas Kultūras ministrija un uzņēmējdarbības attīstības aģentūra. Kopējās projekta izmaksas - 12 miljoni igauņu kronas (540 000 latu).

Hāpsalā jau eksistē galerija (ar tādu pašu nosaukumu), kurā ir vairāki desmiti Ilonas Viklandes ilustrāciju Astrīdeas Lingrēnas grāmatām.

Māksliniece Hāpsalu ir nodzīvojusi vairākus gadus savā jaunībā. Pilsēta ir lepna par šo faktu un cer ar pasaulē populāro varoņu starpniecību piesaistīt vairāk tūristu.

Hāpsalu pilsētā, kas atrodas Igaunijas ziemeļrietumos, ikgadu jūlija beigās un augusta sākumā notiek Baltās Dāmas dienas, kuru ietvaros notiek daudzi koncerti, izrādes, sporta sacensības un deju vakari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!