Foto: AP/Scanpix/LETA

Harkivā Krievijas tāla darbības rādiusa spārnotās raķetes "Kalibr" triecienā sestdien nogalināti divi un ievainoti 18 cilvēki, paziņojusi Ukrainas Ģenerālprokuratūra.

Harkivas apgabala prokuratūra sākusi pirmstiesas izmeklēšanu par karalaika likumu pārkāpšanu un tīšu slepkavību, norādīts tās izplatītajā paziņojumā vietnē "Telegram".

Ģenerālprokuratūra norāda, ka apšaudīti divi Harkivas rajoni. Cietuši vai sagrauti dzīvojamie nami, automobiļi, tirgus un veikali.

Krievija sestdien veica arī uzbrukumu Kijevā.

Krievijas spēku apšaudē Kijivas Darņicas rajonā sestdienas rītā nogalināts viens cilvēks un vēl vairāki nogādāti slimnīcā, paziņojis Ukrainas galvaspilsētas mērs Vitālijs Kļičko.

"Lai gan mūsu pretgaisa aizsardzība darbojas un mūsu karavīri mūs aizstāv, Darņicas rajonā bijuši sprādzieni. Viens bojāgājušais, vairāki nogādāti slimnīcā un mediķi pašlaik cīnās par viņu dzīvību," viņš sacījis.

Kļičko aicinājis cilvēkus "neignorēt gaisa trauksmes signālus" un vēlreiz ieteicis tiem kijiviešiem, kuri izbraukuši no pilsētas, nesteigties atgriezties, bet pagaidām palikt drošākās vietās.

"Gribu vēlreiz vērsties pie visiem - mēs nevaram aizliegt, varam vienīgi ieteikt - ja jums ir iespēja uzkavēties tur, kur ir drošāk, dariet tā," norādījis mērs.

Pēc viņa teiktā, šis ieteikums balstīts uz militāro ekspertu informāciju.

Tikmēr Harkivā Krievijas raķete trāpījusi vienā no centra rajoniem, apšaudē nogalināts viens cilvēks, vēl 18 ievainotie nogādāti slimnīcā.

Dienu iepriekš Harkivā apšaudēs dzīvību zaudēja septiņi cilvēki, arī septiņus mēnešus vecs zīdainītis, un ievainoti 34, tai skaitā trīs bērni. Diennakts laikā pilsētā izcēlušies aptuveni trīsdesmit ugunsgrēki.

Pilsētas varasiestādes brīdinājušas cilvēkus uzmanīties, jo Krievijas spēki turpina apšaudīt dzīvojamos rajonus.

Kā ziņots, eksperti prognozē pastiprinātu raķešu triecienu iespējamību Kijivas centrā, pieļaujot, ka Krievija tādējādi centīsies atriebties par kreisera "Moskva" nogremdēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!