Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Harkivā, Ukrainas ziemeļaustrumos, septiņu dienu laikā iznīcināti vairāk nekā 500 Krievijas militārās tehnikas vienību, piektdien lietotnē "Telegram" pavēstīja Harkivas apgabala militārās administrācijas priekšnieks Olehs Sinehubovs.

"Atbilstoši situācijai 4. martā Ukrainas aizsardzības spēki būtiski nostiprinājuši savas pozīcijas un palielinājuši kaujas spējas. Mūsu armija iznīcinājusi tik daudz okupanta tehnikas, ka pietiktu, lai apbruņotu vairāku valstu armijas. Harkivieši septiņu dienu laikā, kad notika kaujas ar Krieviju, likvidējuši vairāk nekā 500 ienaidnieka tehnikas vienību," teikts paziņojumā.

Saprotot, ka pilsētu ieņemt nav iespējams, ienaidnieks veic raķešu un bumbu triecienus no liela augstuma, kas atrodas ārpus Ukrainas pretgaisa aizsardzības darbības zonas.

"Krievijas okupantu uzbrukuma raksturs palēninājies. Piektās robežsardzes vienības robežsargi kopā ar Ukrainas Bruņotajiem spēkiem Sumu apgabalā izgājuši uz Ukrainas valsts robežas līnijas. Runāju ar puišiem pirmajās līnijās - viņi ir gatavi dzīt ienaidnieku un lūdz harkiviešus vēl nedaudz pagaidīt. Jau paši krievi saprot, ka viņi šo karu ir zaudējuši. Okupants drīz būs aiz apgabala robežām," piebilda apgabala vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!