Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Oktobrī Saūda Arābijas konsulātā Stambulā nogalinātā žurnālista Džamala Hašogi ķermenis varētu būt koferos izvests no Turcijas, drošības forumā Kanādā diskusijas laikā paziņoja Turcijas aizsardzības ministrs Hulusi Akars.

"Šajā gadījumā var runāt par dažādiem variantiem. Viens no tiem paredz, ka [slepkavības veicēji] pameta Turciju starp trīs līdz četrām stundām pēc slepkavības. Viņi bez jebkādām problēmām slepeni izveda sadalīto Hašogi ķermeni čemodānos, pateicoties diplomātiskajai imunitātei," ministra teikto citē "Currenttime".

Saūda Arābijas varas kritiķis Džamals Hašogi pazuda 2. oktobrī, kad ieradās Saūda Arābijas konsulātā Stambulā pēc dokumentiem. Rijāda vairāk nekā divas nedēļas pēc tam apgalvoja, ka žurnālists konsulātu pametis dzīvs un tai nav nekas zināms par viņa atrašanās vietu.

Turcija tikmēr apgalvoja, ka Hašogo konsulātā nogalināts. Kad par notikušo tika atklātas arvien vairāk detaļas, Saūda Arābija atzina, ka žurnālists konsulātā nogalināts.

Taču Hašogi ķermeņa atrašanas vieta joprojām nav zināma. Turcijas amatpersonas ziņoja gan to, ka ķermenis sadalīt gabalos, gan izskanēja versija, ka mirstīgās atliekas izšķīdinātas ar skābi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!