Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Turcijas prezidents Radžeps Tajips Erdogans savā uzrunā norādīja, ka Saūda Arābijas žurnālista Džamala Hašogi slepkavība bijusi iepriekš plānota.

Uzrunājot Turcijas parlamentu, Erdogans paziņoja, ka žurnālista slepkavība bijusi plānota vairākas dienas pirms 2. oktobra, kad Hašogi pēdējoreiz tika manīts ieejam Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, vēsta "Al Jazeera".

Erdogans izteicās, ka mēģinājumi slēpt šādu slepkavību ir "pretrunā ar cilvēces sirdsapziņu". Lai arī pirms šīs uzrunas Erdogans solīja, ka atklās visu patiesību par Hašogi slepkavību, viņa uzruna parlamentā, galvenokārt, bija jau iepriekš zināmo faktu apkopojums. Erdogans norādīja, ka Turcija turpinās izmeklēt notikušo. Prezidents izteicās, ka vēlas, lai 18 aizturētie saistībā ar žurnālista slepkavību tiktu tiesāti Turcijā, raksta CNN.

"Kāpēc šie 15 cilvēki bija Stambulā dienā, kad tie pastrādāja noziegumu... Kas viņiem deva norādes? Mums tas ir jāuzzin," izteicās Erdogans. Turcijas prezidents atzina, ka Saūda Arābija ir spērusi svarīgu soli, apstiprinot, ka žurnālists ticis nogalināts, aicinot Saūda Arābiju strādāt, lai tiktu atklāti slepkavībā iesaistīto cilvēku vārdi, vēsta "Al Jazeera".

Hašogi - viens no pazīstamākajiem Saūda Arābijas karaļa Salmana un viņa dēla kroņprinča Mohammeda bin Salmana kritiķiem - pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2.oktobrī, lai noformētu laulībām nepieciešamos dokumentus. Hašogi pirms pazušanas aptuveni gadu bija dzīvojis Savienotajās Valstīs.

Kā ziņo mediji, Turcijas amatpersonu rīcībā ir audio ieraksts, no kura noprotams, ka Saūda Arābijas slepkavu komanda Hašogi konsulātā spīdzinājusi un nogalinājusi, bet līķi tad sadalījusi. Savā uzrunā parlamentā Erdogans audio ierakstu nepieminēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!