Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps atzinis, ka pazudušais žurnālists Džamals Hašogi, visticamāk, ir miris, vēsta "NBC News".

Tramps, kurš līdz šim par žurnālista pazušanu runājis izvairīgi, atzina, ka Hašogi, visdrīzāk, ir miris. "Tas ir ļoti skumji," par žurnālista nāvi izteicās Tramps.

ASV izlūkdienestu aģentūras uzskata, ka Saūda Arābijas kroņprincim Muhamedam bin Salmanam noteikti ir bijusi saistība ar Hašogi pazušanu, tomēr tām vēl nav neapgāžamu pierādījumu, kas apliecinātu, ka kroņprincis ir pavēlējis žurnālistu nogalināt, atsaucoties uz ASV valdības amatpersonām, vēsta medijs.

Tāpat aģentūras cenšas noskaidrot vai Hašogi nāve ir bijusi slepkavība ar iepriekšēju nodomu vai arī neveiksmīgi izvērtusies nopratināšana. Trampa administrācija Saūda Arābijai ir devusi laiku noslēgt savu izmeklēšanu saistībā ar žurnālista pazušanu. Turcijas pārstāvji pauduši bažas, ka Saūda Arābija varētu nākt klajā ar nepatiesu stāstu par notikušo, lai izvairītos no atbildības.

Turcijas pārstāvji paziņojauši, ka to rīcībā ir audio ieraksts, kas apliecina, ka Hašogi ticis nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā. Šobrīd nedz Tramps, nedz Maiks Pompeo šo audio ierakstu nav dzirdējuši, raksta "NBC News".

Turcijas policija sākusi pārmeklēt arī mežus Stambulas apkārtnē, sakot, ka Hašogi mirstīgās atliekas varētu atrasties Belgradas mežā, kas atrodas netālu no Stambulas, raksta "Al Jazeera".

Džamals Hašogi pēdējoreiz tika manīts ieejam Saūda Arābijas konsulātā Stambulā. Turcija apgalvo, ka žurnālists konsulātā brutāli noslepkavots, tomēr Saūda Arābija šīs apsūdzības noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!