Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) nav secinājusi, ka Saūda Arābijas princis Muhameds Bin Salmāns ir pavēlējis nogalināt žurnālistu Džamalu Hašogi, ziņo raidsabiedrība BBC.

Žurnālistu nogalināja 2. oktobrī Saūda Arābijas konsulātā Stambulā. Amatpersonas ASV medijiem ir paziņojušas, ka šādai operācijai būtu bijusi nepieciešama kroņprinča piekrišana, taču Rijāda uzstāj, ka Bin Salmānam nav saistība ar žurnālista nāvi, vēsta britu medijs.

"Man ir [CIP] ziņojums, viņi nav secinājuši, es nezinu vai kāds varēs secināt, ka kroņprincis to izdarīja," norādīja Tramps, piebilstot, ka gan kroņprincis, gan viņa tēvs, Saūda Arābijas karalis, noliedz, ka būtu saistīti ar Hašogi slepkavību.

Šīs nedēļas sākumā ASV prezidents nāca klajā ar paziņojumu, kurā saka, ka iespējams kroņprincis ir zinājis par incidentu. "Ļoti iespējams, ka kroņprincis zināja par šo traģisko notikumu – varbūt zināja un varbūt arī nē," teikts Trampa paziņojumā. Pēc žurnālista nāves, Tramps vairākkārt uzsvēris to, cik svarīgs partneris ASV ir Saūda Arābija un centies izvairīties no saasinājumu veicināšanas Rijādas-Vašingtonas attiecībās.

Francija paziņojusi, ka ieviesīs sankcijas pret 18 Saūda Arābijas pilsoņiem, pret kuriem, par saistībām ar Hašogi slepkavību, sankcijas ieviesusi arī ASV, Lielbritānija un Vācija, vēsta medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!