Foto: AFP/Scanpix/LETA

Turcija izvirzījusi apsūdzības pret 20 Saūda Arābijas pilsoņiem saistībā ar 2018. gadā notikušo žurnālista Džamala Hašogi slepkavību, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Starp apsūdzētajiem ir bijušais Saūda Arābijas izlūkdienesta vadītāja vietnieks Ahmads Asiri un bijušais karaļa palīgs Sauds al Kahtani. Abi apsūdzēti par kūdīšanu uz slepkavību. Savukārt 18 citi Saūda Arābijas pilsoņi apsūdzēti par tīšu slepkavību.

Rietumvalstu izlūkdienesti pauduši, ka žurnālista slepkavību pasūtījis Saūda Arābijas kroņprincis Muhameds Bin Salmans, kurš šīs apsūdzības ir noraidījis.

Rijāda nav komentējusi Turcijas prokuroru izvirzītās apsūdzības. Pērnā gada decembrī Saūda Arābijas tiesā saistībā ar žurnālista slepkavību pieciem cilvēkiem tika piespriests nāvessods savukārt vēl trīs pilsoņiem piesprieda cietumsodu.

Džamals Hašogi bija žurnālists, kurš strādāja laikrakstā "Washington Post". Savos rakstos viņš nereti kritizēja Saūda Arābijas valdību. 2018. gada 2. oktobrī Hašogi devās uz Saūda Arābijas konsulātu Stambulā, kur centās iegūt laulību dokumentus, lai varētu apprecēt savu līgavu Hatidži Čengizu - Turcijas pilsoni.

Izmeklētāji uzskata, ka Saūda Arābijas konsulātā žurnālists ticis nogalināts. Hašogi mirstīgās atliekas joprojām nav atrastas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!