Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Turcija piektdien paziņoja, ka tā grib, lai tai tiktu izdoti 18 Saūda Arābijas pilsoņi saistībā ar saudarābu žurnālista Džamala Hašogi slepkavību, un Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans izteicās, ka Ankarai ir vēl kādi pierādījumi, kurus tā atklātu šajā lietā.

Paziņojums izskanēja dienu pēc Saūda Arābijas prokuratūras atzinuma, ka par Hašogi slepkavību aizdomās turamie rīkojušies ar iepriekšēju nodomu.

Erdogans Ankarā teiktā runā sacīja, ka Saūda Arābijas galvenais prokurors svētdien apmeklēs Stambulu, lai runātu ar Turcijas iestādēm šīs izmeklēšanas ietvaros.

ASV dzīvojušais laikraksta "The Washington Post" līdzstrādnieks un Rijādas kritiķis Hašogi pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2. oktobrī. Turcijas varasiestādes paziņojušas, ka viņš konsulātā nogalināts iepriekš izplānotā slepkavībā.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, tomēr pagājušo sestdien Rijāda paziņoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību "dūru cīņā".

Saūda Arābijas iestādes ir aizturējušas 18 aizdomās turamos, kuru izdošanu grib Ankara. Stambulas galvenais prokurors ir sagatavojis rakstisku pieprasījumu par viņu izdošanu. "Ir skaidrs, ka tiesu sistēma Turcijā ir labāk piemērota, lai patiesi kalpotu taisnīgumam šajā lietā," sacīja augsta ranga Turcijas amatpersona.

Erdogans piektdien aicināja Saūda Arābiju izpaust slepkavības pasūtītāju un informēt par Hašogi līķa atrašanās vietu.

Turcijas prezidents, kurš tieši nevaino Saūda Arābijas valdību, sacīja, ka 18 aizdomās turamie noteikti zina, kas nogalināja Hašogi, un vēlreiz aicināja šos vīriešus tiesāt Turcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!