Iespējams, ka Herkulesa statuja nekad vairs neatgriezīsies savā agrākajā vietā Austrālijas pilsētas Adelaidas centrā, jo akmenī kaltajam Herkulesam esot pārāk liels dzimumloceklis, ziņo "Ananova".
Leģendārā sengrieķu varoņa statuja Adelaidas centru greznoja vairāk nekā 30 gadus, bet tagad pilsētas amatpersonas vēlas, lai Herkuless atgrieztos tur, kur tas tika atrasts pirms gadsimta.

Adelaidas domniece Anne Morana uzskata, ka Herkulesa kailais stāvs "ir nepiemērots pilsētas galvenajam memoriālajam laukumam".

"Es domāju, ka tā ir brīnišķīga statuja parkiem un dārziem, bet Viktorijas laukumā tā tikai izpelnītos smīkņāšanu un, iespējams, tiktu apgānīta," viņa sacīja laikrakstam "The Advertiser".

"Kas gan es esmu, lai teiktu, vai tas ir liels vai mazs, bet es domāju, ka šajā gadījumā proporcijas ir neparastas," teica Morana.

Tomēr daudzas amatpersonas atbalsta statujas atgriešanos līdzšinējā vietā. Adelaidas lordmēra vietnieks Maikls Hārbinsons sacīja: "Ja tā mums ļauj justies kaut nedaudz labāk, tad tur nav nekā ļauna", piebilstot, ka tā ir lieliska statuja, ar kuru vajadzētu lepoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!