Foto: Kadrs no video

Ukrainas spēki ziņo par panākumiem ne tikai Doneckas apgabalā, bet arī valsts dienvidos, kur Hersonas apgabalā atbrīvots Miroļubivkas ciems.

Pirmdien Ukrainas Bruņotie spēki jau ziņoja, ka ir atbrīvots Torskes ciems, kas atrodas starp jau atkaroto Limanu un Krievijas spēku kontrolē esošo Kreminnu. Tas paver tālāku ceļu ukraiņu virzībai dziļāk okupētajās teritorijās.

Savukārt Ukrainas 128. atsevišķā Aizkarpatu brigāde pirmdien publicējusi video ar karoga pacelšanu Hersonas apgabala Miroļubivkā.

Ukrainas Gaisa spēku pavēlniecība ziņo, ka pirmdien pie šī paša apgabala Berislavskas ciema notriekta okupantu lidmašīna Su-25.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien vakarā paziņoja, ka armijas panākumi ir plašāki un neaprobežojas tikai ar Limanas atgūšanu, pieminēja ari Miroļubivku. Sociālajos tīklos un blogos par veiksmīgu Ukrainas operāciju Hersonas apgabalā tiek ziņots jau kopš nedēļas nogales, taču militārās amatpersonas nesteidz komentēt un apstiprināt visas ziņas.

Pirmdien no rīta armijas Dienvidu aizsardzības spēku pārstāve vien norādīja, ka turpinās kauja un tiek nostiprinātās atbrīvotās Hersonas apgabala teritorijas.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!