Foto: EPA/LETA
Hospitalizētajai ASV valsts sekretārei Hilarijai Klintonei ir trombs vēnā smadzeņu tuvumā, bet ir gaidāma viņas pilnīga izveseļošanās, pirmdien paziņoja ārsti.

65 gadus vecā Klintone no svētdienas tromba dēļ ir ievietota Ņujorkas Prezbiterāņu slimnīcā, kur viņa tiek ārstēta ar prettrombu medikamentiem. 

Svētdien veiktā skenēšanā ārsti konstatēja, ka Klintonei "ir izveidojusies labās puses transversā sinusa vēnu tromboze". 

Ārsti raksturoja šo trombu kā "asins recekli vēnā, kas atrodas rajonā starp smadzenēm un galvaskausu aiz labās auss", bet nav izraisījis trieku vai neiroloģisku bojājumu. Viņi atzina, ka šis trombs ir viegla galvas ievainojuma neparasta komplikācija.

Klintone tiks izrakstīta no slimnīcas, kad ārsti būs noteikuši nepieciešamo ārstniecības līdzekļu dozu.

"Valsts sekretārei ir ievērojams progress visos pārējos viņas veseļošanās aspektos, un mēs esam pārliecināti, ka viņa pilnībā izveseļosies. Viņa ir labā garastāvoklī un runā ar ārstiem, tuviniekiem un savu personālu," sacīja ārsti. 

Ārsti trombu konstatēja, veicot Klintones veselības pārbaudi saistībā ar decembrī pārciestu smadzeņu satricinājumu. Slimojot ar vēdera vīrusu pēc atgriešanās no Eiropas brauciena 7.decembrī, Klintone cieta no organisma atūdeņošanās un zaudēja samaņu, sasitot galvu un gūstot smadzeņu satricinājumu. Šo veselības problēmu dēļ valsts sekretāre neparādījās sabiedrībā.

Klintone jau iepriekš bija nolēmusi nepalikt prezidenta Baraka Obamas jaunajā administrācijā, kas sāks darbu janvāra otrajā pusē, un tad valsts sekretāra amatā viņu nomainīs senators Džons Kerijs.

Klintonei 1998.gadā, kad viņa bija ASV pirmā lēdija, bija izveidojies trombs kājā.

Klintone ir ļoti populāra politiķe, un daudzi amerikāņi viņu uzskata par potenciālu kandidāti ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā, lai gan 2008.gadā Klintonei neizdevās panākt savu izvirzīšanu par ASV prezidenta kandidāti no Demokrātu partijas. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!