Foto: RIA Novosti/Scanpix
Kādreizējais Krievijas bagātākais cilvēks naftas kompānijas "Jukos" līdzīpašnieks Mihails Hodorkovskis jaunajā ieslodzījuma vietā darbosies saimniecības daļā un pelnīs 2000 rubļus (35 latus) mēnesī, informē Krievijas mediji.

Pēc otrās sprieduma stāšanās spēkā Hodorkovskis nogādāts izciest sodu Karēlijas apgabala kolonijā. Šeit viņam atbilstoši tiesas lēmumam var nākties atrasties līdz 2016. gadam. Konkrēti viņa pienākumi saimniecības daļā netiek minēti, informē aģentūra "RIA Novosti" .

Laikraksts "Komersant" atgādina, ka pret Hodorkovski un viņa agrāko kompanjonu Platonu Ļebedevu ir izvirzītas arī materiālas pretenzijas 17 miljardu rubļu (289 miljonu latu) apmērā. Līdz šim, pārdodot notiesāto īpašumus, iegūti 130 miljoni rubļu (765 000 latu).

Mediji atgādina, ka, visticamāk, pret ieslodzīto algām cietumā arī tiks vērsta piedziņa un nepilnu pusi no tās var nākties atdot, lai segtu milzīgās soda naudas.

 Kā ziņots, viņi ir jau divreiz tiesāti par finanšu un ekonomiskajiem noziegumiem un ieslodzījumā viņiem  jāpavada vēl vismaz pieci gadi. Ļebedeva ieslodzījuma vieta pagaidām nav zināma.

Gan notiesātie, gan daudzas Rietumvalstis un cilvēktiesību organizācijas uzskata viņus par tagadējā premjera un eksprezidenta Valdimira Putina politiskās izrēķināšanās upuriem.

Putins vairākkārt paziņojis, ka Hodorkovskis ir "zaglis un zaglim jāsēž cietumā". 

Organizācija " Amnesty International" atzinusi Hodorkovski un Ļebedevu par " sirdsapziņas cietumniekiem".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!