Foto: AFP/Scanpix

Bijušais naftas kompānijas JUKOS vadītājs Mihails Hodorkovskis Eiroparlamentā savas uzstāšanās laikā paziņojis, ka pret Krieviju kā valsti ieviestās sankcijas ir "liela politiska kļūda", vēsta televīzijas kanāls "Doždj".

Pēc viņa vārdiem, "kamēr pasaule apspriež sankcijas, Putins Kremlī pieņem Interpola vadītāju un pēc būtības pateicas viņam par palīdzību cīņā pret korupciju".

"Putins jau izvērsis pret Eiropu "lielu psiholoģisku karu". Tas ir jauns aukstais karš, un tas neilgs tikai gadu," atzīmējis Hodorkovskis.

Tāpat bijušais uzņēmējs atklājis, ka, viņaprāt, šobrīd Kremlī un ap to parādās arvien vairāk cilvēku, kas "atklāti cer uz ātru Eiropas norietēšanu", tādēļ Kremlis, visticamāk, savu iespēju robežās "šūpinās Eiropu".

Jau vēstīts, ka sestdien Eiropas Savienība publicējusi jaunu sankciju sarakstu, kas skar Ukrainas austrumos esošo bruņoto bandu vadoņu vārdus. Kopumā sankciju sarakstā iekļauti 132 Krievijas un Ukrainas pilsoņi, kas vērsušies pret Ukrainas teritoriālo nedalāmību, un 28 uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!