Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaulslavenais britu astrofiziķis Stīvens Hokings intervijā interneta izdevumam "Big Think" pauda viedokli, ka cilvēkiem vajadzētu pēc iespējas ātrāk kolonizēt citas planētas, jo drīzā nākotnē pastāvēšana uz Zemes kļūs neiespējama, otrdien vēsta "The Daily Mail".

Pēc Hokinga viedokļa, tuvāko simts gadu laikā cilvēce saskarsies ar veselu virkni grūtību, viena no kurām būs dabas resursu izsmelšana. Un, ja cilvēki neapdzīvos citas planētas, pēc 200 gadiem tie izzudīs pavisam.

Viņš arī pieminēja Karību krīzi 1962. gadā, kad ASV un PSRS konflikta dēļ pasaule, iespējams, atradās vistuvāk kodolkaram, un norādīja, ka šādi gadījumi nākotnē kļūs arvien biežāki.

"Tomēr esmu optimists. Ja mēs varēsim izvairīties no katastrofas tuvāko 200 gadu laikā un iekarosim kosmosu, mūsu suga būs drošībā," viņš piebilda.

Kā vēstīts, šogad aprīlī televīzijas kanāla "Discovery Channel" raidījumā Hokings brīdināja, ka cilvēkiem vajadzētu censties izvairīties no kontakta ar citplanētiešiem.

"Ja citplanētieši pie mums ierastos, iznākums varētu būt līdzīgs Kolumba Amerikas atklāšanai, kas pamatiedzīvotājiem nebeidzās pārāk labi," pauda zinātnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!