Foto: AFP/Scanpix
Hondurasas varas iestādes ir noslēgušas vienošanos ar investoriem par trīs privāto pilsētu izveidi valstī, vēsta aģentūra AP.

Kam īsti piederēs jaunās apdzīvotās vietas, nav zināms, bet viena no kompānijām, ar kuru noslēgts sadarbības līgums, esot amerikāņu NKG. Saskaņā ar aģentūras AP rīcībā esošo informāciju, katrai pilsētai būs sava nodokļu un likumu sistēma.

Pirmās pilsētas celtniecība sāksies jau oktobrī, vēsta laikraksts “La Tribuna”. Celtniecības laikā plānots radīt aptuveni 5000 jaunu darbavietu. Nav gan zināms, cik darbinieku būs nepieciešami, kad pilsēta būs pabeigta, tāpat kā nav zināmi termiņi, kādos plānots projektu realizēt.

Projekta mērķis ir uzlabot ekonomisko situāciju valstī. Nacionālā Kongresa spīkers Huans Orlando, komentējot parakstīto vienošanos, Hondurasu salīdzinājis ar Dienvidkoreju un Singapūru. Pirms 60 gadiem, kad abas valstis tikai sāka aktīvu industrializāciju, tās atradušās vēl sliktākā stāvoklī, nekā tagad Hondurasa, uzskata Orlando.

Tomēr projektam pretojas vietējie iedzīvotāji, kuri nav apmierināti, ka pilsētas tiks celtas uz to zemes, vēsta AP.

Hondurasa ir viena no mazattīstītākajām un nabadzīgākajām Centrālemerikas valstīm, kurā valda korupcija un narkotiku kontrabandas izraisīta noziedzība. Hondurasā ir pasaulē augstākais slepkavību rādītājs. Slepkavību skaits sasniedz 86 uz katriem 100 000 iedzīvotājiem, liecina ANO dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!