Ceturtdien Hondurasas ziemeļu daļas pilsētā San Pedro Sulā bruņoti vīrieši atklāja uguni uz pasažieru autobusu, nogalinot vismaz 23 cilvēkus. Pēc uzbrukuma viņi atstājuši draudīgu paziņojumu, informē ārvalstu prese.
Vismaz četri vīrieši, braucot divās mašīnās, piespieda autobusa šoferi apstādināt transportlīdzekli un pēc tam atklāja uz to uguni.

“Sešpadsmit cilvēki gāja bojā notikuma vietā, bet septiņi mira slimnīcā,” stāsta vietējās policijas pārstāvis. “Vēl vismaz desmit cilvēki ir ievainoti.”

Lielākā daļa pasažieru ar autobusu bija ceļā uz mājām no savām darba vietām Hondurasas otrajā lielākajā pilsētā. Četri no noslepkavotajiem cilvēkiem bija bērni, ziņo Reuters.

Notikuma vietā noziedznieki atstāja uz kartona uzrakstītu zīmīti, kas adresēta prezidentam un politiķiem, kuri ir pieņēmuši stingru nostāju attiecībā uz organizēto noziedzību.

“Tas nav drauds man, drošības uzturēšanas ministram Oskaram Alvarezam vai aizsardzības ministram Federiko Brevem, bet gan visiem Hondurasas iedzīvotājiem,” teica prezidents Rikardo Maduro.

Saistībā ar slepkavībām policija ir arestējusi “Mara Salvatrucha” grupējuma biedru.

Hondurasas valdība ir pieteikusi karu ielu bandām, kuras pazīstamas kā “maras”. Šādu grupu veidošanās un attīstība ir arvien pieaugoša problēma Centrālamerikā.

“Maras” pirmsākumi meklējami notiesāto noziedznieku vidū, kuri deviņdesmitajos gados masveidā tika nosūtīti uz Centrālameriku no Amerikas Savienotajām Valstīm. Šos cilvēkus vaino neskaitāmu ielu grupējumu izveidošanā, kuru dalībnieku skaits pašlaik ir aptuveni 33 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!