Foto: AFP/Scanpix
Sestdien Honkongā sācies jauns asu sadursmju vilnis starp kustības "Occupy Central" aktīvistiem un policiju, kā rezultātā vismaz 26 cilvēki ir aizturēti, vēsta AFP.

Demonstranti centušies ieņemt laukumu Mongkokas rajonā, ko policija iepriekš atbrīvojusi no barikādēm. Iepriekš tās gandrīz trīs nedēļas bijušas par vienu no kustības "Occupy Central" protesta laukumiem, kas cīnās par vēlēšanu demokratizāciju Honkongā. Nedēļas sākumā kļuvis zināms, ka policija sāk izspiest demonstrantus no šāda veida laukumiem, vācot nost barikādes.

Tiek ziņots, ka policijai nācies izmantot gumijas stekus un piparu gāzes baloniņus. Agrā svētdienas rītā aktīvistiem izdevies ieņemt protestu laukumu kādā krustojumā, un viņi sākuši celt jaunas barikādes.

Honkongas policija ziņo, ka sadursmēs ar policiju piedalījušies ap deviņiem tūkstošiem cilvēku, kā rezultātā aizturēti 26 cilvēki, bet 15 policisti guvuši traumas.

Aktīvisti pieprasa divpakāpju vēlēšanu vietā tiešas vēlēšanas. Šā gada jūnijā Honkongā veikts desmit dienu ilgs tiešsaistes referendums, kurā piedalījās ap 800 000 cilvēku un kuru Pekina neatzina par spēkā esošu.

Šā gada septembrī protesta dalībnieki sākuši akciju "Occupy Central", bloķējot Honkongas biznesa centru. Viņi mēģinājuši iekļūt valdības kompleksā. Desmitiem cilvēku tika aizturēti, daži guvuši traumas. Varasiestādes un aktīvisti apsūdz viens otru kārtības pārkāpumos un pārmērīga spēka pielietošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!