Foto: AFP/Scanpix
Honkongā piektdien atsākušās sadursmes starp policiju un demonstrantiem, kuri mēģināja atgūt zaudētās pozīcijas pēc policijas iejaukšanās.

Policisti pielietoja asaru gāzi un stekus, lai izklīdinātu aktīvistus, kuri mēģināja no jauna ieņemt vienu no noslogotākajām ielām biznesa rajonā, kas pēdējās nedēļās kļuvis par protestu centru.

Jau ziņots, ka policisti jau iepriekš nojauca daļu barikāžu un izklīdināja protestētājus bez sadursmēm.

Tomēr dienas laikā demonstrantiem izdevās noturēties vienā no ielas malām, un policijai bija grūtības nodrošināt kārtību, kamēr protestētāju skaits pakāpeniski pieauga.

Kad vairāki aktīvisti mēģināja izlauzties cauri policijas kordonam, izcēlās sadursmes.

Aģentūras AFP žurnālists no notikuma vietas ziņo, ka policija aizvedusi vismaz divus protestētājus.

Demonstrācijas Honkongā turpinās jau gandrīz trīs nedēļas, kulmināciju sasniedzot septembra beigās, kad ielās izgāja desmitiem tūkstoši cilvēku.

Protestētāji pieprasa, lai bijušajā Lielbritānijas kolonijā pilnībā tiktu nodrošināta demokrātija un lai pilsētas pašreizējais līderis Leuns Čunjins atkāpjas. Pilsētas iedzīvotāju sašutumu izraisījis tas, ka Ķīna 2017.gada vēlēšanām noteikusi ierobežojumus.

Pekina 31.augustā paziņoja, ka vēlēšanās varēs startēt tikai Pekinas lojālistu komitejas iepriekš apstiprināti kandidāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!