Foto: Reuters/Scanpix
Pēc sadursmēm starp protestētājiem un Ķīnas komunistisko varasiestāžu atbalstītājiem, kas naktī uz sestdienu turpinājās Honkongā, valdības lojālisti pilsētā sākuši nojaukt demokrātiski noskaņoto aktīvistu nometnes.

Protestētāji apsūdz policiju, ka tā neesot iejaukusies, kad piektdien viņiem uzbrucis agresīvi noskaņotais lojālistu pūlis.

"Mēs tikai vēlamies, lai valdība iesaistītos diskusijā par tās demokrātijas politiku 2017.gada vēlēšanās. Taču tagad policija sadarbojas ar bandītiem," izteicās viens no protestētājiem.

Savukārt pilsoniskās nepakļaušanās kustības "Okupē centru" līderis Benijs Tajs paudis aizdomas, ka ar uzbrukumiem demonstrantiem ir saistītas organizētās noziedznieku bandas.

Tikmēr policija paziņojusi, ka pēc sadursmēm aizturēti 19 cilvēki, no kuriem astoņi, domājams, saistīti ar organizētās noziedzības grupējumiem jeb tā dēvētajām triādēm.

Viņiem draud apsūdzības par nelikumīgu pulcēšanos un vardarbīgiem uzbrukumiem.

Tajā pašā laikā Ķīnas valdības oficiozs "People's Daily" sestdien brīdinājis, ka "nelikumīgie" protesti var "nopietni kaitēt sabiedriskajai kārtībai, radīt lielus ekonomiskos zaudējumus un novest pie iespējamiem upuriem".

Arī policija aicinājusi ļaudis pašu drošības dēļ pamest protestētāju pulcēšanās vietas.

Vairumā no protestētāju pulcēšanās vietām cilvēku skaits sestdien ir sarucis, un vislielākais aktīvistu pūlis šobrīd ir Honkongas centra biznesa rajona austrumdaļā, kas tiek dēvēta par Admiralitāti.

Tikmēr protestētāju līderi pēc piektdien notikušajām sadursmēm atlikuši iepriekš plānotās sarunas ar pilsētas varasiestādēm.

Protestētāji pieprasa tiesības brīvi izvirzīt kandidātus uz pilsētas vadītāja amatu pirms 2017.gadā paredzētajām vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!