Foto: Reuters/Scanpix
Honkongas varas iestādes sākušas izmeklēšanu, pēc tam, kad pēc kosmētiskās operācijas viena paciente ir mirusi, bet trīs nogādātas slimnīcā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Četras sievietes saslimušas pēc skaistumkopšanas centra procedūrām, kurās ietilpst arī asiņu pārliešana, ar mērķi uzlabot izskatu un imūnsistēmu. 46 gadus vecā sieviete trešdien mirusi no septiskā šoka. Pārējos trīs sieviešu veselības stāvoklis ir smags.

Valdība pēc šī gadījuma sola pārskatīt noteikumus par privāto veselības iestāžu darbību un sniegtajām procedūrām, lai garantētu pacientu drošību.

Sarežģītā procedūra ar asiņu pārliešanu patiesībā esot eksperimentāls ārstniecības veids vēža slimniekiem, norāda vietējie medicīnas eksperti. Tās laikā tiek paņemtas pacienta asinis un izolētas noteiktas šūnas, pēc tam asinis injicē atpakaļ pacientā.

Par šo procedūru sievietes maksājušas 6700 dolārus (~ 3467 lati). Mirušās sievietes asins paraugos atklātas baktērija, kas var izraisīt virkni infekciju.

Pavisam nedrošo veselības uzlabošanas procedūru ”DR” skaistumkopšanas centrā varētu būt izgājuši 44 cilvēki. Savukārt pats skaistumkopšanas centrs paziņojis, ka ārsts, kurš veicis procedūras, neesot centra darbinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!