Mūziķu grupa, kas uzdevusies par slaveno Maskavas Filharmonijas orķestri, augustā sniegusi koncertus Honkongā. Maskavas Filharmonijas orķestra galvenais diriģents Dmitrijs Jablonskis intervijā laikrakstam "South China Morning Post" apgalvoja, ka orķestris no 7. līdz 13.augustam Honkongā nevarēja koncertēt, jo atradās Eiropā.
"Maskavai tas ir liels skandāls, ļoti nepatīkami," teica Jablonskis, norādot, ka, lai kas arī būtu atbildīgie par notikušo, šie cilvēki noteikti zinājuši, ko dara un ka atrast mūziķus, kas būtu ar mieru uzstāties ar Maskavas Filharmonijas orķestra nosaukumu, nebūtu sarežģīti.

"Maskavā daudzi mūziķi ir bez darba - daudzi labprāt būtu ar mieru to darīt," viņš teica.

Savukārt Honkongas Izklaides un kultūras pakalpojumu departaments, kas rīkoja koncertus, pieprasījis paskaidrojumus Honkongas aģentūrai "Wave Motion", kas slēdza līgumu ar orķestri.

Piektdien departaments paziņojumā informēja, ka saņemta vēstule no Krievijā dzīvojošā ķīniešu diriģenta Maka Kaloka, kurš uzstājies kopā ar orķestri festivālā "Midsummer Classics 2000" un viņš "norādījis, ka Maskavas Filharmonijā ir trīs orķestri un simtiem mūziķu".

Tūkstošiem cilvēku samaksājuši līdz pat 240 Honkongas dolāru (aptuveni 19 lati) par biļeti, lai apmeklētu koncertu, kurā muzicēja viltus orķestris.

Uz koncertiem izpārdoti 93 procenti biļešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!