Foto: AFP/Scanpix

Honkongas demokrātijas atbalstītāji, kam pieprasīts līdz pirmdienai pārtraukt galveno ielu blokādi, svētdien paziņojuši, ka pamet dažas pulcēšanās vietas, tomēr citi solījušies palikt savās vietās līdz pat ultimāta termiņa beigām.

Pilsoniskā nepakļaušanās kustība "Okupē centru" nolēmusi atstāt kādu mazsvarīgāku objektu un atbrīvot ceļu uz valdības ēku, lai pievienotos galvenajiem spēkiem, bet Monkokas demonstrantu grupas no ostas apkaimes pārcelsies uz Admiralitātes rajonu centrā. Nolemts arī atbrīvot ceļu uz Honkongas īpašā administratīvā rajona pārvaldnieka mītni.

Tomēr studenti, kas arī veido būtisku protestētāju daļu, nolēmuši palikt līdzšinējās pulcēšanās vietās.

Kā ziņots, sestdien Honkongas īpašā administratīvā rajona pārvaldnieks Leuns Čunjins izvirzīja ultimātu protestētājiem, pieprasot līdz pirmdienai pārtraukt galveno ielu blokādi un brīdinot, ka valdība īstenos "visus nepieciešamos pasākumus sabiedriskās kārtības atjaunošanai".

Viņš uzsvēra, ka līdz pirmdienai jāatbrīvo visi ceļi pie valdības ēkām, lai ierēdņi varētu atgriezties darbā, kā arī uz skolām, lai tajās varētu atsākties mācības.

Protestētāji pieprasa tiesības brīvi izvirzīt kandidātus uz pilsētas vadītāja amatu pirms 2017.gadā paredzētajām vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!