Foto: EPA/Scanpix/LETA

Honkongas līdere Kerija Lama paziņojusi, ka nekad nav iesniegusi atlūgumu, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Vakar publiskajā telpā nonāca audio ieraksts, kurā Lama dzirdama, sakot: "Ja man ir izvēle, pirmā lieta [ko darītu] ir atkāpties". Otrdien Honkongas līdere paziņoja, ka nekad nav iesniegusi atlūgumu, tomēr neapšaubīja audio ieraksta autentiskumu.

Audio ierakstu pirmdien publicējusi aģentūra "Reuters". Ierakstā Lama vaino sevi par politiskās krīzes radīšanu Honkongā. Tāpat Lama izteikusies, ka politiskās situācijas uzlabošanā viņa nevar izdarīt pārāk daudz, jo viņai jāņem vērā gan Honkongas, gan Ķīnas intereses. Politiķe ierakstā teikusi, ka Ķīna nav uzstādījusi termiņu, līdz kuram jāatrisina krīze Honkongā un ka Ķīna uz Honkongu nesūtīs karaspēku, lai apturētu protestus, ziņo medijs.

Honkongā jau vairākus mēnešus norisinās plaši protesti. Demonstranti devās ielās likumprojekta dēļ, kurš paredzēja aizdomās turamo personu izdošanu Ķīnai. Šobrīd protesti pārtapuši par prodemokrātisku kustību, kuras dalībnieki pieprasa izmeklēšanu par policijas brutalitāti, kā arī lielāku demokrātiju. Arī Kerija Lama izpelnījusies asu kritiku no protestētāju puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!