Foto: Reuters/Scanpix

Honkongas policija trešdien nojaukusi kārtējo protestētāju nometni un arestējusi divus protestētāju līderus.

Cenšoties apturēt nometnes nojaukšanu Mangkokas rajonā, protestētāji iesaistījās sadursmēs ar policiju, kas, izmantojot stekus, centās pasargāt barikāžu nojaucējus, kuri bija tērpušies sarkanās cepurēs un kreklos ar uzrakstu "I love HK" (Es mīlu Honkongu).

Jau otrdien Honkongas policija un tiesu izpildītāji nojauca daļu Mangkokas nometnes un arestēja aptuveni 100 protesta dalībnieku.

Simtiem policistu ātri atvairīja protestētājus un nojauca koka un metāla barikādes, teltis un citus saceltos šķēršļus veikalu rajonā puskilometra garumā.

Aptuveni divas stundas pēc operācijas sākuma nometnes vietā bija palikuši tikai daži protestētāji.

Honkongas studentu federācija apstiprinājusi, ka notikuma vietā aizturēti protesta kustības līderi Džošua Vongs un Lesters Šums. Pagaidām neesot skaidrs, kāds bijis viņu aizturēšana iemesls.

Iepriekšējā dienā, nojaucot nometnes, policijai pret protestētājiem nācās izmantot piparu gāzi, kas izvērsās vienā no vardarbīgākajām sadursmēm kopš protestu sākuma.

"Ja mēs zaudējam šeit, mēs nezaudējam pārliecību. Mēs varam iet kaut kur citur. Tam nav obligāti jānotiek šeit," norādīja kāds students.

Policija apstiprinājusi, ka kopumā aizturētas 116 personas, tostarp kāds 14 gadus vecs zēns un kāds televīzijas ziņu dienesta darbinieks. Savukārt 20 policisti sadursmju laikā ievainoti.

Šī ir jau trešā nometņu nojaukšana kopš Honkongas Augstākā tiesa, reaģējot uz ēku īpašnieku un sabiedriskā transporta darbinieku petīcijām, izdeva orderi to nojaukšanai.

Protesti Honkongā notiek kopš oktobra sākuma, studentiem un citiem aktīvistiem pieprasot demokrātiskas pilsētas vadītāja vēlēšanas. Tomēr, laikam ritot, protestu kustība ir ievērojami apsīkusi, zaudējot savu sākotnējo sparu, un tagad tūkstošu vietā protestē vairs tikai daži simti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!