Foto: AP/Scanpix

Honkongas valdība ceturtdien atcēlusi piektdien plānotās sarunas ar protestētājiem, paziņojot, ka pamats konstruktīvam dialogam ir iedragāts.

Honkongas īpašā administratīvā rajona valdības pārstāve sarunu izjukšanā vainoja studentu līderus, paziņojot, ka viņu komentāri pēdējās divās dienās sagrāvuši ticību gaidāmajām sarunām.

"Dialogu nevar izvērst kā atrunu, lai pamudinātu vairāk cilvēku pievienoties protestiem," norādīja valdības pārstāve, piebilstot, ka aktīvistiem jāpārtrauc pretlikumīgā pilsētas daļu okupācija.

Pirms tam protestētāju līderi paziņoja, ka paplašinās pilsētas centra rajonu okupāciju, ja valdība neizrādīs piekāpšanos.

Protestētāji pieprasa tiesības brīvi izvirzīt kandidātus uz pilsētas vadītāja amatu pirms 2017.gadā paredzētajām vēlēšanām.

Honkongā demonstrācijas turpinās jau vairāk nekā nedēļu. Panākot vienošanos par sarunām, lielākā daļa protestētāju izklīda un dzīve Honkongā sāka pamazām atgriezties normālās sliedēs. Tomēr studenti norādīja, ka vēlas saglabāt spiedienu uz varasiestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!