Horvātijā sākta izmeklēšana pret nelaiķa prezidenta Franjo Tudžmana meitu, jo viņu tur aizdomās par kukuļņemšanu, trešdien ziņo laikraksts "Vecernji list".
Ir izteikti apgalvojumi, ka kāds horvātu biznesmenis no 1996. līdz 1999.gadam samaksājis Nevenkai Tudžmanai aptuveni 2,6 miljonus kunu (apmēram 188 tūkstošus latu), lai pārliecinātu Zinātnes un tehnoloģijas ministrijas amatpersonas slēgt ar viņu darījumus.

Policijas preses sekretārs Slavko Rako aģentūrai AFP pastāstīja, ka ir sākta kriminālizmeklēšana. Sīkāku informācju viņš nevēlējās sniegt.

"Viņu mērķis ir nomelnot aizsaulē aizgājušo prezidentu," laikrakstam "Vecernji list" sacīja Tudžmana.

Prezidenta Tudžmana laikā neatkarīgā prese nereti apsūdzēja viņa ģimenes locekļus sava dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, lai gūtu mantisku labumu laikā, kad valsts grima dziļā sociālā un ekonomiskā krīzē.

Savukārt Horvātijas prezidents Stipe Mesičs intervijā laikrakstam "The New York Times" paziņojis, ka valdība ir sākusi izmeklēšanu par Tudžmana ģimenes īpašumiem, piebilstot, ka nelaiķa prezidenta tuvinieki savtīgos nolūkos izmantojuši savu dienesta stāvokli, lai tiktu pie augstiem amatiem dažādos fondos un kompānijās.

Tudžmans, kurš autokrātiski vadīja valsti kopš 1991.gada, kad Horvātija ieguva neatkarību no bijušās Dienvidslāvijas, mira pērnā gada decembrī.

Nevenkai ir divi brāļi - Stjepans un Miroslavs, kurš savulaik vadīja Horvātijas izlūkošanas dienestu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!