Foto: EPA/LETA
Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā trešdien noritējušās masu demosntrācijas, kurās tūkstošiem pārsvarā gados jaunu cilvēku pieprasījuši, premjerministres Jadrankas Kosoras un "korumpētās" valdības atkāpšanos, informē portāls "Newsru.com".

Novērotāji atzīst, ka protesti atgādina notikumus vairākās arābu valstīs. Protestētāji ir jauni, izglītoti cilvēki un savas aktivitātes viņi saskaņo sociālajos tīklos "Facebook" un "Twitter".

Manifestācija noritējusi bez sadursmēm ar policiju. Protestētāji sadedzinājuši Eiropas Savienības karogu, kā arī valdošās Horvātu demokrātiskās sadraudzības un opozīcijā esošās Sociālistu partijas karogus. Protesta mītiņi notikuši arī vairākās citās Horvātijas pilsētās.

"Korumpētajiem politiķiem jāapzinās realitāte, mēs pabeigsim iesākto," žurnālistiem paziņojis viens no protestu organizētājiem Ivans Pernārs.

Horvātija vēlas iestāties Eiropas Savienībā. Eiropas Komisija mudinājusi valdību aktīvāk strādāt pie tieslietu reformām, kara noziedznieku sodīšanas un korupcijas apkarošanas, lai varētu noslēgt iestāšanās sarunas 2011. gada jūnijā, kā iepriekš plānots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!