Foto: AP/Scanpix/LETA

Horvātijas policija pirmajā pusgadā uzgājusi 703 viltotus polimerāzes ķēdes reakcijas jeb PĶR testu rezultātus, atsaucoties uz tās iekšlietu ministriju, vēsta "EurActiv".

Tie uzieti dažādos valsts reģionos, kas norāda uz to plašo izplatību. Līdz šim Horvātijā fiksēti gadījumi, kad cilvēki ar viltotiem testa rezultātiem cenšas iekļūt sporta spēļu norises vietās, kā arī uzieta kāda vieta, kur testu rezultāti viltoti. Procesā bijuši iesaistīti 26 cilvēki, no kuriem vairums bijuši iebraucēji.

Viena no biežākajām vietām, kur tiek konstatēti testu rezultātu viltojumi, ir robežpārejas punkti. Horvātu robežsargi ar viltotiem testu rezultātiem aizturējuši Bosnijas un Hercegovinas, Brazīlijas, Itālijas, Austrijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Ziemeļmaķedonijas, Kosovas, Čehijas, Vācijas, Ungārijas, Serbijas un Slovēnijas pilsoņus, teikts iekšlietu ministrijas paziņojumā.

Vairāki aizturēti atzinuši, ka testu rezultātu viltojumu izgatavojuši paši, internetā atrastos paraugos ievadot savus datus. Vienlaikus policija atzīmē, ka pagaidām nav uzgājusi nevienu Eiropas Savienības digitālā Covid-19 sertifikāta viltojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!