Foto: AFP/Scanpix
Horvātijas vicepremjeram un ekonomikas ministram Radimiram Čačičam trešdien Ungārijā piespriests 22 mēnešu cietumsods par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, kurā gāja bojā divi cilvēki, atsaucoties uz Serbijas laikrakstu "Vecernij list", vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Čačičs 2010. gada decembrī, braucot ar automašīnu "Chrysler 300C" Budapeštas virzienā, ietriecās automašīnā "Skoda Fabia", kurā atradās trīs cilvēki. Satiksmes negadījumā gāja bojā 60 gadu vecs vīrietis un 81 gadu veca sieviete. Uzreiz pēc negadījuma pasažieru nāve vēl nebija fiksēta, tāpēc politiķim ļāva atgriezties Horvātijā, vēsta "RIA Novosti" .

Ieslodzījumā Čačičam būs jāpavada vismaz puse no piespriestā termiņa, pēc tam turpinot izciest nosacītu sodu, nolēmusi Ungārijas tiesa. Soda izpildes termiņu drīkst atlikt ne ilgāk kā divus mēnešus un tas nav pārsūdzams.

Tiesa par šo lietu lēma jau jūnijā, tad vaininiekam piesprieda 22 mēnešu nosacītu cietumsodu ar pārbaudes laiku uz trim gadiem. Šo lēmumu pārsūdzēja bojāgājušo radinieki, un tagad tiesa piespriedusi bargāku sodu, vēsta "RIA Novosti".

Pats Čačičs tiesas sēdē Kapošvāras pilsētā nepiedalījās, jo Horvātijas valdības delegācijas sastāvā atrodas Katarā.

Čačičs ir Horvātijas Tautas partijas vadītājs un no 2011. gada decembra ieņem amatus premjera Zorana Milanoviča valdībā, vēsta "RIA Novosti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!