Kāds huligāns naktī uz otrdienu uzbrucis Latvijas vēstniecībai Maskavā, metot uz tās fasādi divas ar krāsu pildītas pudeles. Vēstniecības apsardze uzbrucēju aizturējusi. Vēstniecība gatavo notu Krievijas Ārlietu ministrijai un pieļauj, ka incidents varētu būt saistīts ar Rīgā pirmdien pasludināto spriedumu trim Krievijas nacionālboļševikiem.
Vēstniecības pirmais sekretārs Vilmārs Heniņš pastāstīja, ka otrdienas rītā plkst.5.45 vīrietis, kura vārds un vecums izmeklēšanas interesēs pagaidām netiek nosaukts, metis uz vēstniecības fasādi divas pudeles, pildītas ar melnu krāsu.

Pēc Heniņa vārdiem, ar krāsu notraipīts Latvijas ģerbonis, ap kuru krāsas plankumi izpletušies aptuveni 4 metru rādiusā.

Vēstniecības apsardze huligānu aizturējusi un nodevusi milicijai. Heniņš uzsvēra, ka uzbrucēju aizturējuši vēstniecības apsardzes darbinieki, nevis ārējā apsardze, kuras funkcijas pilda Maskavas milicija.

Pagaidām netiek izpausts, kāda bijusi huligāna motivācija. Heniņš neizslēdza iespēju, ka tas varētu būt saistīts ar nacionālboļševikiem pasludinātu spriedumu Rīgā.

Maskavas 46.milicijas nodaļā BNS apliecināja, ka policija ir sākusi izmeklēšanu un jaunietis arestēts, bet sīkākas ziņas nesniedza. Savukārt galvenās iekšlietu pārvaldes informācijas daļā BNS sacīja, ka, tā kā pastāv aizdomas par uzbrucēja saistību ar ekstrēmistiskām organizācijām, nav izslēgts, ka tas saistīts ar trim Krievijas nacionālboļševikiem pasludināto tiesas spriedumu Rīgā un izmeklēšanai var piesaistīties arī Krievijas specdienesti.

Krievijas Nacionālboļševiku štābā, kas pēdējā laikā aktīvi nododas pretlatviskām akcijām, dežurants Vladislavs Draguns BNS paziņoja, ka par incidentu pie vēstniecības neko nezina.

Jautāts, vai tas varētu būt saistīts ar nacionālboļševikiem Rīgā pasludināto spriedumu, viņš sacīja: "Varbūt arī ir saistīts, bet tas nenāk no mūsu partijas. Mums par to nekādu ziņu nav."

Draguns arī paziņoja, ka "ļimonovieši" patlaban neplāno nekādus mītiņus vai piketus pie Latvijas pārstāvniecībām tiesas sprieduma sakatā. "Mēs darbosimies citā plāksnē - piemēram, caur domes deputātiem," viņš teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!