Irākas prezidents Sadams Huseins piektdien ir izdevis dekrētu, kas aizliedz valstī importēt vai ražot masu iznīcināšanas ieročus. Šī informācija izplatīta tikai dažas stundas pirms tam, kad ANO Drošības padome uzklausīs izšķirošo ziņojumu par Irākas ieroču inspektoru misijas darbības rezultātiem.
"Privātpersonām un uzņēmējiem privātajā un jauktajā uzņēmējdarbības sektorā ir aizliegts importēt vai ražot ķīmiskos, bioloģiskos un kodolieročus," teikts Irākas prezidenta rīkojumā. Sadams Huseins arī devis saviem ministriem rīkojumu spert visus nepieciešamos soļus, lai dekrēts tiktu īstenots.

Sagaidāms, ka tuvākajā laikā dokumentu apstiprinās Irākas parlaments.

Neilgi pirms šī paziņojuma Irākas oficiālā ziņu aģentūra INA izplatīja ziņu, ka Huseins augstāko valsts amatpersonu sanāksmē atkārtojis apgalvojumu par masu iznīcināšanas ieroču neesamību valstī. "Irāka ir brīva no tā sauktajiem masu iznīcināšanas ieročiem, tas ir, kodolieročiem, bioloģiskajiem un ķīmiskajiem ieročiem," teikts paziņojumā.

Sadams Huseins savā uzrunā paudis pārliecību, ka "agresori" tagad vairs nevarēs izmantot masu iznīcināšanas ieročus kā ieganstu, lai panāktu ANO Drošības padomes atļauju uzbrukumam Irākai.

"Ja agresori pēc tā tomēr uzbruks, Irākas tauta un bruņotie spēki ar tiem cīnīsies, svētā kara gara pārņemti, kas iepriecinās draugus un viesīs bailes ienaidniekos," sacīts INA ziņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!