Irākas prezidents Sadams Huseins pirmdien ir izteicies, ka viņš negrasās iznīcināt raķetes, kas pēc ANO standartiem ir nelikumīgas, kā arī izaicinājis ASV prezidentu Džordžu Bušu uz televīzijas debatēm, savā interneta lapā ziņo ASV telekanāls "CBS News".
Sarunā ar telekanālu, kas tiks pārraidīta trešdienas vakarā, Sadams pavēstīja, ka Irākas "Al Samoud 2" raķetes nepārkāpj ANO ieviesto 150 kilometru rādiusa ierobežojumu un viņš negrasās tās iznīcināt. Saruna ar CBS notikusi pirmdien vienā no Irākas prezidenta pilīm Bagdādē.

ANO ieroču inspektoru vadītājs Hanss Blikss ir nosūtījis Irākas valdībai vēstuli, pieprasot iznīcināt raķetes līdz 1.martam.

Sadams intervijā arī paziņoja, ka vēlētos piedalīties debatēs, kādas tiek rīkotas ASV prezidenta kandidātiem, ar Bušu par iespējamo karu starp abām valstīm. Debates varētu notikt tiešraidē kādā starptautiskā televīzijā vai radio, piebilda Sadams.

ASV Baltā nama pārstāvis Ari Flaišers, jautāts par šādu ideju, CBS sacīja, ka Sadama ierosinājums "nav nopietns paziņojums".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!