Irākas prezidents Sadams Huseins ir uzaicinājis uz televīzijas debatēm ASV prezidentu Džordžu Bušu un paziņojis, ka negrasās iznīcināt Irākas raķetes "Al-Samoud 2", kuru darbības rādiuss saskaņā ar ANO datiem pārsniedz Irākai atļauto.
Abas tēzes ir ietvertas Irākas vadītāja ekskluzīvā intervijā ASV telekanāla CBS ziņu raidījuma vadītājam Denam Razeram. Tā ir pirmā Sadama Huseina intervija, ko viņš pēdējo 10 gadu laikā sniedzis kādam amerikāņu žurnālistam, ziņo aģentūra "Interfax". Intervija pilnībā tiks pārraidīta trešdien, bet tās fragmenti ir izplatīti jau iepriekš.

Irākas prezidents ierosināja sarīkot debates ar Bušu tiešajā ēterā ar telekonferences metodi un publiski apspriest kara nepieciešamību. "Es esmu gatavs tiešam dialogam ar jūsu prezidentu. Es pateikšu, ko es gribu, un viņš pateiks, ko viņš grib. Viņam tā būs iespēja pārliecināt pasauli, ja viņš grib karu," sacīja Huseins.

Intervijā arī tika noraidīti apgalvojumi, ka Irākas raķešu "Al-Samoud 2" darbības rādiuss esot lielāks par atļauto. Huseins sacīja, ka Irākai neesot šādu raķešu un ka viņš neplāno tās iznīcināt, ko pieprasa ANO.

Huseins pauda savus uzskatus arī par amerikāņu tautu, Osamu bin Ladenu, irākiešiem un situāciju Tuvajos Austrumos.

Baltā nama oficiālais pārstāvis Ari Fleišers nekavējoties noraidīja Sadama priekšlikumu, nosaucot to par "nenopietnu".

"Irākas krīze nav saistīta ar debatēm. Runa ir par atbruņošanos, par starptautiskās sabiedrības prasības, ka Irākai jāatbruņojas, izpildi," sacīja Fleišers. "Huseinam labāk būtu nodarboties ar atbruņošanos, nevis debatēm," piebilda Baltā nama preses sekretārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!