Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Ir atpazīti 23 no 64 cilvēkiem, kuri dzīvību zaudēja traģiskajā ugunsgrēkā Kemerovas tirdzniecības centrā "Ziemas ķirsis", pirmdien ziņo Krievijas ziņu aģentūra "Interfax".

"Līdz šim brīdim 23 cilvēku mirstīgās atliekas izgājušas identifikācijas procesu," paziņojis Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas pārstāvis Vladlens Aksenovs.

Joprojām par bezvēsts pazudušiem ugunsgrēkā tiek uzskatīti seši cilvēki.

Jau ziņots, ka 25. martā Krievijas pilsētā Kemerovā tirdzniecības centrā "Ziemas ķirsis" izcēlās plašs ugunsgrēks. Uguns bija izpletusies aptuveni 1600 kvadrātmetru platībā, un tā dzēšana prasīja aptuveni septiņas stundas.

Sākoties traģiskajam ugunsgrēkam Krievijas pilsētas Kemerovas tirdzniecības centrā "Ziemas ķirsis", ieslēgusies trauksmes signalizācija, taču to pēc īsa brīža atslēdzis privātās apsardzes firmas darbinieks, atsaucoties uz izmeklēšanas komisijas paziņojumu, raksta portāls "Meduza".

Līdz ar to tūlītēji nav uzsākta evakuācija, un ugunsnelaimē dzīvību zaudēja vismaz 64 cilvēki, no kuriem bojā gāja vismaz 41 bērns.

Uguns nelaimē bojā gājuši arī 200 tirdzniecības parkā esošie zoodārza iemītnieki, kurus glābēji nav paspējuši izglābt. Kā liecina informācija zoodārza mājaslapā, tajā mita surikati, jūrascūciņas, pērļu vistas, bruņurupuči, vāveres, lapsas, kāmji, papagaiļi, šinšillas un citi dzīvnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!