Francijas izmeklētāji pirmdien paziņoja, ka ir identificējuši trīs no četriem cilvēkiem, kuri gāja bojā, kad svētdien iegruva daļa jumta Parīzes Šarla de Gola lidostas terminālī.
Identificētie ir divi Ķīnas pilsoņi un viena Čehijas pilsone. Ķīnietis, kura vecums nav noskaidrots, un 32 gadus veca ķīniete devās uz Meksiku darījumu braucienā. 39 gadus vecā čehiete devās mājup uz Prāgu.

Francijas amatpersonas piebilda, ka ceturtais katastrofas upuris vēl nav identificēts.

Čehijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs pirmdien paziņoja, ka čehiete, kas uzskatīta par bojā gājušu šajā katastrofā, patiesībā esot sveika un vesela. Viņš pieļāva iespēju, ka pie viena upura atrasta nozagta pase. Saskaņā ar citām ziņām šī čehiete devusies uz ASV.

Francijas izmeklētāji tomēr paziņoja, ka pie bojā gājušās čehietes bijusi viņas pase ar atbilstošu fotogrāfiju.

Glābēji sagruvušās būves drupās ir atraduši četru cilvēku mirstīgās atliekas. Avārijas iespējamo upuru meklēšana vēl turpinās, tomēr izmeklētāji uzskata par maz ticamu, ka zem gruvešiem aprakti vēl citi upuri.

Lidostas uzgaidāmo telpu tuneļveida ejā, pa kuru pasažieri dodas uz lidmašīnām, svētdienas rītā iegruva vairākas tonnas smagas betona un metāla jumta konstrukcijas, kas uzgāzās zem ejas novietotiem lidostas dienesta transporta līdzekļiem. Pēc šī nelaimes gadījuma Šarla de Gola lidostas terminālis 2E ir slēgts uz nenoteiktu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!