Federālā tiesa Amerikas Savienotajās Valstīs ir iesaldējusi visus Palestīnas pašpārvaldes īpašumus šajā valstī, informē ārvalstu mediji.
Rodailendas tiesa pieņēma šādu lēmumu pēc tam, kad pašpārvalde atteicās izmaksāt kompensāciju kāda ebreju pāra radiniekiem, kuru 1996.gadā nošāva “Hamas” grupējuma kaujinieki, raksta BBC.

Gan pašpārvaldei, gan “Hamas” grupējumam tika pieprasīts izmaksāt kompensāciju ģimenei, kas zaudēja savus radiniekus, un tas tika darīts saskaņā ar ASV likumu, kas ļauj uzsākt lietas pret grupām, kas atbildīgas par ASV pilsoņu nogalināšanu.

Palestīnas vēstnieks Vašingtonā ziņo, ka šis tiesas lēmums paralizē viņa vadītā biroja darbu. Ir aprēķināts, ka pašpārvaldes īpašumu Amerikā kopējā vērtība varētu būt vismaz 1,3 miljardi dolāru.

ASV pilsonis Jarons Ungars un viņa sieva izraēliete 1996.gadā atgriezās no kāzu svinībām Rietumkrastā, kad viņu automašīnu sacaurumoja neskaitāmas lodes. Par šo uzbrukumu ir arestēti vairāki “Hamas” grupējuma kaujinieki.

2000.gadā mirušo radinieki iesniedza tiesā prasību, lai sauktu vainīgos pie atbildības. Aprīlī viņi pieprasīja, lai tiktu iesaldēti Palestīnas pašpārvaldes īpašumi, jo līdzekļi tiek pamazām nogādāti vietā, kur ASV vairs nav varas pār tiem. Nākamajā mēnesī šī prasība tika izpildīta.

Pašpārvaldes biroja Vašingtonā vadītājs Hasans Abdels Ramans stāsta, ka pēdējos trīs mēnešos nav varējis samaksāt saviem darbiniekiem algas. “Šis lēmums paralizē biroja darbu, un tas laikam arī bija sūdzības iesniedzēju mērķis,” viņš saka.

Ramans jau ir lūdzis ASV administrācijai iejaukties un atrisināt šo situāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!