Sīrijas lielākajā pilsētā Alepo, turpinoties kaujām starp ielenktajiem Sīrijas opozīcijas kaujiniekiem un diktatora Bašara al Asada režīma armiju, opozicionāri izrakuši tuneli, piepildījuši to ar sprāgstvielām un tādējādi uzspridzinājuši agrāko Satiksmes kontroles ēku.

Vairākus stāvus augsto namu, kurā atradusies nozīmīga Sīrijas armijas pozīcija, uzspridzinājis grupējums "Rakas Revolucionāru brigāde" ("Liwa Thuwar al-Raqqa"), kas dibināts 2012. gadā un deklarējis, ka cīnās par nedalītas demokrātiskas Sīrijas izveidošanu.

Pēc tam, kad "Rakas Revolucionāru brigādi", kā arī citas opozīcijas kustības no Rakas padzina "Daesh", par vienu no tās galvenajām frontēm kļuva Alepo pilsēta. Grupējums vēlāk pievienojās "Sīrijas Demokrātiskajiem spēkiem", kurus Sīrijas ziemeļos patlaban vada kurdi.

Sīrijas pilsoņkara sākumā, kurš 2011. gadā sākās kā neapbruņotu opozīcijas kustību demonstrācijas pret al Asada režīmu, Alepo kļuva par galveno opozīcijas centru.

Opozīcijas mērķis bija no varas gāzt Bašaru al Asadu. Viņš pēc sava tēva nāves tika izvirzīts par vienīgo atļauto nākamo prezidenta kandidātu un tika ievēlēts ar 99,7 %atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!