Slovēnijas policija publicējusi video, kurā esot redzams, kā Horvātijas policija bēgļiem palīdz šķērsot robežu ar Slovēniju.

Video uzņemts no helikoptera ar nakts redzamības termovizoru jeb iekārtu, kas uztver objektu izstaroto siltumu. Tajā redzama Horvātijas-Slovēnijas robeža vēlā otrdienas vakarā, apgalvo slovēņi.

Slovēnijas policija ziņo, ka tās helikoptera komanda pamanījusi pasažieru vilcienu, kas atbrauc pie robežas netālu no Dobovas un no tā izkāpjošus begļus un migrantus, kuri pēcāk šķērsojuši Sutlas upi.

"Pasažieri izkāpa vilciena stacijā un Horvātijas policija viņus pavadīja līdz Slovēnijas robežai. Viņi apstājās, kad sasniedza upi. Pēc brīža viņi nolēma upi šķērsot, to pārbrienot. Tas ir redzams video, ka neviens viņus nemēģināja apturēt vai aizvest uz kādu labāku robežas šķērsošanas punktu," paziņoja Slovēnijas policijas pārstāvji.

Ceturtdien Slovēnija Eiropas Savienībai lūdza palīdzību pēc tam, kad tās robežu diennakts laikā šķērsoja 12 500 robežpārkāpēji. Slovēnijas varasiestādes paziņojušas, ka dienā tās spēj reģistrēt līdz 2500 cilvēkiem, kas izraisījis "pudeles kakla efektu" uz Austrijas un Horvātijas robežām, kur migranti par spīti rudenīgajiem laika apstākļiem ir spiesti uzturēties.

Slovēnija vaino Horvātiju, ka tā palīdz palielināt migrantu pieplūdumu, ignorējot pieprasījumus straumi piebremzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!