Par Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavību aizdomās turētais čečens Zaurs Dadajevs nozieguma brīdī, pretēji iepriekš ziņotajam, joprojām bijis aktīvs virsnieks iekšlietu karaspēka pulkā "Severnij", ziņo laikraksts "Kommersant".

Kremļa kritiķis Ņemcovs tika nogalināts 27. februāra vakarā Maskavā. Aizdomās par uzbrukumu tika aizturēti pieci čečeni, to skaitā Zaurs Dadajevs, kurš tiek uzskatīts par galveno aizdomās turēto. Tika ziņots, ka Dadajevs ir atvaļināts Groznijā bāzētā iekšlietu bataljona komandiera vietnieks.

Pēc gandrīz deviņu gadu dienesta "Severnij" pulkā speciālā motorizētā bataljona komandiera vietnieks leitnants Dadajevs gadu mijā iesniedzis vadībai lūgumu par atbrīvošanu no aktīvā dienesta un pārskaitīšanu rezervē, raksta "Kommersant".

Tomēr pirms aiziešanas no dienesta Dadajevs vēlējies izmantot sev pienākušos atvaļinājumu, kura laikā devies uz Maskavu. Atvaļinājumā Dadajevs atradies visu februārī – tikai mēneša pēdējā dienā izdota Ziemeļkaukāza reģionālā iekšlietu karaspēka komandiera Jevgenija Vnukova pavēle par Dadajeva atvaļināšanu rezervē.

Tādā veidā Ņemcova slepkavības brīdī Dadajevs joprojām formāli skaitījās dienestā, atzīmē laikraksts. Tas nozīmē, ka nav izslēgta Dadajeva lietas skatīšana militārajā tiesā, pieļauj laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!