Foto: AFP/Scanpix/LETA

Maķedonijas premjerministrs Zorans Zaevs ceturtdien paziņojis, ka atrasts risinājums strīdam ar Grieķiju par Maķedonijas nosaukumu.

Zaevs paziņoja, ka sarunās ar Grieķijas premjerministru Aleksi Cipru panākts abpusēji pieņemams risinājums. Abu valstu premjeri tikās Sofijā, kur notika Eiropas Savienības (ES) un Rietumbalkānu valstu samits. "Mēs apspriedām vairākas iespējas. Viena no iespējām ir risinājums, kas pieņemams abām pusēm," preses konferencē Sofijā paziņoja Maķedonijas premjerministrs.

"Mēs konsultēsimies par svarīgākajiem faktoriem mājās un institūcijās izvērtēsim, vai šis risinājums ir īstenojams. Ja ir, mums, visticamāk, ir risinājums," paziņoja Zaevs. Strīds par Maķedonijas nosaukumu pastāv kopš 1991. gada, kad Maķedonija pasludināja neatkarību no Dienvidslāvijas, un ir saindējis kaimiņattiecības ar Grieķiju.

Grieķija liedz šai valstij tiesības saukties par Maķedoniju, kas ir arī Grieķijas ziemeļu reģiona nosaukums. Šī strīda dēļ Grieķija ir bloķējusi Maķedonijas centienus iestāties Eiropas Savienībā (ES) un NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!