Pirmie analīžu rezultāti apliecina pieņēmumus, ka Indijas ziemeļos uzliesmojis mēris, kaut arī galīgā atbilde vēl nav dota, un nav zināms, vai var runāt par epidēmijas briesmām, vēsta telekanāls "Star News".
Himačalas štatā uz ziemeļiem no galvaspilsētas Deli vairākos ciemos jau miruši četri cilvēki. Pēdējais nāves gadījums reģistrēts pirmdienas rītā. Vēl astoņi cilvēki Čandigarhas slimnīcā atrodas karantīnā. Slimības simptomi, kas raksturīgi plaušu mērim, atgādina plaušu karsoni. Pagaidām pastāvošā neziņa rada iedzīvotājos panisku noskaņojumu, bet varas iestādes uzsver, ka pēdējās nedēļas jaunas saslimšanas nav reģistrētas. Aizdomas par mēra uzliesmojumu Indijas ziemeļdaļā ir radījušas trauksmi galvaspilsētā Deli, kur specializētajai klīnikai jau dots norādījums turēt gatavībā nepieciešamo medikamentu daudzumu un aprīkojumu. Apziņotas arī citas slimnīcas un aptiekas, pirmdien raksta avīze "Hindu".

Indijas Veselības aizsardzības ministrija šajā sakarā norāda, ka galvaspilsētas ielās ik dienu ielās paliek mētājamies ap 1000 tonnām sadzīves atkritumu. Atkritumi pievilina žurkas, kas ir galvenās mēra baciļu pārnēsātājas.

Slimības avots vēl nav noskaidrots, taču vietējie iedzīvotāji apgalvo, ka pirmais mirušais - Randhirs Singhs - saslimis pēc saskarsmes ar žurku blusām, medību laikā džungļos.

Pēdējā mēra epidēmija Indija tika reģistrēta 1994.gadā un tad tā prasīja ap 100 cilvēku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!