Foto: AFP/Scanpix

Nigērijas pats augstākais musulmaņu garīgais līderis Sokoto sultāns Mohameds Sāds Abubakars (attēlā centrā) noraidījis likumdevēju izstrādāto dzimumu līdztiesības likumprojektu, kas paredz vienlīdzīgas mantošanas tiesības vīriešiem un sievietēm, vēsta raidsabiedrība BBC.

Garīdznieks paziņoja, ka musulmaņi nepieļaus islāma likumu pārkāpšanu, kur vīriešiem garantēta lielāka mantojuma daļa nekā sievietēm.

"Mūsu reliģija ir absolūts mūsu dzīvesveids. Tāpēc mēs nepieņemsim nekādus mēģinājumus mainīt to, ko Allahs mums ir atļāvis darīt," uzstājoties Korāna deklamēšanas ceremonijā Nigērijas ziemeļu Zamfaras štatā, paziņoja Abubakars.

"Islāms ir miermīlīga reliģija. Mēs šajā valstī esam mierīgi dzīvojuši līdzās kristiešiem un citu reliģiju sekotājiem. Tāpēc mums ir jāļauj efektīvi piekopt savu reliģiju," viņš papildināja.

Aktīvisti iestājas par šo likumu, lai tiktu izbeigta sieviešu diskriminācija. Nigērija ir ļoti reliģioza zeme. Valstī ir aptuveni vienāds skaits kristiešu, kas dzīvo pārsvarā Nigērijas dienvidos, un musulmaņu, kuri koncentrējas ziemeļos.

Oktobrī likumprojektu par līdzvērtīgām sieviešu mantošanas tiesībām atbalstīja Nigērijas galvenā kristiešu organizācija – Nigērijas Kristiešu asociācija. Organizācija norādīja, ka likumā nesaskata neko nepareizu, jo kristietība paredz vienādu mantojuma sadali starp sievieti un vīrieti.

Martā Nigērijas senāts noraidīja likuma sākotnējo versiju, norādot, ka tas ir nesaderīgs ar valsts kultūras un reliģiskajām parašām. Cilvēktiesību aktīviste Buki Šonibare to nodēvēja par skumju dienu Nigērijas sievietēm.

Likumdevēji ir paziņojuši, ka ņems vērā sabiedrības viedokli par to, kādos aspektos likums ir apstiprināms un kādos noraidāms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!