Foto: Reuters/Scanpix

Vairāk nekā 70 ietekmīgu ASV republikāņu parakstījuši vēstuli, mudinot partiju pārtraukt tērēt naudu Donalda Trampa kampaņai, bet novirzīt finanses novembra cīņām par Kongresu, piektdien vēsta laikraksts "Politico".

"Mēs uzskatām, ka Donalda Trampa šķelšanas, neapdomības, nekompetences un rekordus graujošās nepopularitātes dēļ pastāv risks, ka šīs vēlēšanas kļūs par demokrātu spožu uzvaru," teikts Republikāņu Nacionālās komitejas (RNC) priekšsēdētājam Rainsam Prībesam adresētās vēstules projektā, ar kuru iepazinies "Politico".

Vēstulē pausts aicinājums partijai "nekavējoties pārorientēties" uz Senāta un Pārstāvju palātas vēlēšanu kampaņu finansēšanu, lai palīdzētu tiem republikāņiem, kuru vēlēšanu izredzes grauj Trampa nepopularitāte.

"Tam nevajadzētu būt sarežģītam lēmumam, jo Trampa izredzes tikt ievēlētam prezidenta amatā ar katru dienu kļūst arvien vājākas," teikts vēstulē.

Šobrīd vēstuli parakstījuši vairāki pazīstami partijas bijušie darbinieki un amatpersonas. Vēstule sākusi cirkulēt šonedēļ, un sagaidāms, ka jaunnedēļ tā tiks nosūtīta Prībesam.

Piektdien pēc Trampa kampaņas iniciatīvas plānota Trampa padomnieku un Republikāņu partijas amatpersonu tikšanās, kas varētu būt zīme, ka Tramps grasās lūgt palīdzību savas grimstošās kampaņas glābšanai.

"Viņi beidzot ir sapratuši, ka viņiem kampaņai ir vajadzīga RNC, jo, atzīsim, patiesībā nav nekādas kampaņas," izdevumam norādīja avots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!