Igaunijas Harju apriņķa tiesa otrdien noteikusi drošības līdzekli apcietinājumu diviem aizdomās turamajiem par spiegošanu Krievijas labā, paziņojusi Igaunijas ģenerālprokuratūra.

Aizdomās turamie ir 1980. gadā dzimušais Deniss Metsavass, kurš līdz šim dienējis Igaunijas Aizsardzības spēkos, un viņa 1953. gadā dzimušais tēvs Pjotrs Voļins. Abi ir Igaunijas pilsoņi.

Pēc ģenerālprokuratūras sniegtās informācijas, abi aizdomās turamie vairāk nekā piecus gadus nodevuši valsts noslēpumus un konfidenciālu informāciju Krievijas militārajam izlūkdienestam - bruņoto spēku ģenerālštāba Galvenajai pārvaldei, kas agrāk bija pazīstama ar nosaukumu Galvenā izlūkošanas pārvalde (GRU).

Metsavass, kuram ir majora dienesta pakāpe, sācis dienestu artilērijā valsts ziemeļaustrumos, bet vēlāk dienējis Ģenerālštābā, kur līdz šim bijis štāba virsnieks kaujas atbalsta departamentā. No pirmdienas viņam bija paredzēts sākt dienestu zemessardzē "Kaitseliit".

Aizsardzības spēku komandieris ģenerālis Riho Terrass žurnālistiem teica, ka Metsavass tika uzskatīts par kompetentu un apzinīgu virsnieku. "Tomēr viņš ir nodevējs," uzsvēra Terrass. Viņš sacīja, ka valsts aizsardzība guvusi būtisku ievainojumu, bet Aizsardzības spēku personālsastāvs - emocionālu triecienu.

Pēc aizsardzības ministra Jiri Luika rīkojuma izveidota komisija, kas izanalizēs notikušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!