Foto: Shutterstock

Igaunijas Harju apriņķa tiesa piektdien noteica drošības līdzekli apcietinājumu patvēruma meklētājam no Sīrijas, kurš tiek turēts aizdomās par savas sievas aizdedzināšanu, vēsta Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR.

Ziemeļu rajona prokuratūras preses pārstāvis Kārels Kallass sacīja, ka sākotnējie pierādījumi ļauj uzskatīt, ka notikušais, visticamāk, ir noziegums. Sākotnēji tika izskatīta arī negadījuma un pašnāvības mēģinājuma versija.

22 gadus veca sieviete no Sīrijas neskaidros apstākļos otrdienas pēcpusdienā savā dzīvesvietā Tallinā guva smagus apdegumus.

Sieviete, kura pērn Igaunijā ieradās no Grieķijas saskaņā ar Eiropas Savienības bēgļu un patvēruma meklētāju pārvietošanas programmu, no dzīvokļa slimnīcā tika nogādāta otrdienas pēcpusdienā. Viņai bija smagi apdegumi, bet pašlaik viņa atrodas slimnīcā bezsamaņā un viņas veselības stāvoklis tiek vērtēts kā dzīvībai bīstams.

Ziemeļu apgabala prokurore Saskija Kaska žurnālistiem trešdien teica, ka apdegumu gūšanas brīdī sieviete dzīvoklī atradās kopā ar savu 19 gadus veco vīru un viņu abu bērnu, kas ir zīdaiņa vecumā.

Sākta izmeklēšana atbilstoši Igaunijas Sodu kodeksa pantam par smaga kaitējuma veselībai nodarīšanu aiz neuzmanības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!