Foto: AP/Scanpix/LETA
Igaunijā ar jauno koronavīrusu un tā izraisīto slimību "Covid-19" inficēto skaits pieaudzis līdz 109, sestdien vēsta portāls "delfi.ee". Savukārt Lietuvā sestdien reģistrēti divi jauni saslimšanas gadījumi, vēsta "delfi.lt".

Pēdējās diennakts laikā Igaunijas laboratorijās konstatēti 68 jauni "Covid-19" saslimušie. Visi inficētie tiek novēroti savās mājās, un nevienam no viņiem pagaidām nav bijusi nepieciešama hospitalizācija.

Savukārt Lietuvā sestdien apstiprināti divi jauni inficēšanās gadījums ar Covid-19, apliecinājusi Lietuvas Veselības ministrija. Sestdienas rītā saslimšana ar "Covid-19" ir atklāta kādam studentam, kas 10. martā ielidojis no Dānijas, un ar autobusu no Viļņas devies uz Kauņu.

Savukārt otrs gadījums reģistrēts sestdienas pēcpusdienā, kur ar vīrusu saslimis vīrietis, kurš atgriezies no Itālijas. Viņš ir izolēts un ārstējas slimnīcā.

Kopumā Lietuvā ir astoņi saslimšanas gadījumi, bet kopumā jau pārbaudīti 442 gadījumi ar aizdomām par saslimšanu ar "Covid-19".

Savukārt Igaunijā ceturtdien tika ziņots par 27 inficētajiem, bet piektdienas rītā kopējais inficēšanās gadījumu skaits jau sasniedza 41. Kopš 31. janvāra Igaunijā veikts 843 testi jaunā koronavīrusa noteikšanai.

Portāls "Delfi.ee" ziņo, ka līdz 1. maijam Igaunijā nenotiks teātra izrādes, kā arī slēgti kinoteātri un nenotiks sporta pasākumi. Aizliegtas ir publiskas pulcēšanās un slēgti ir muzeji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!