Foto: EPA/Scanpix/LETA
Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta sešiem cilvēkiem, sestdien, 30. maijā, paziņojis Veselības departaments. Savukārt Lietuvā inficēšanās ar apstiprināta astoņiem cilvēkiem, bet divi cilvēki miruši no slimības Covid-19, vēsta "Delfi.lt".

Tādējādi apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 1865, bet nāves gadījumu skaits saglabājies nemainīgs – 67.

Igaunijā 1257 cilvēkiem slimības vēsture slēgta, un tas nozīmē, ka viņi ir izveseļojušies. Vēl 365 cilvēkiem pozitīvs jaunā koronavīrusa tests bijis pirms vairāk nekā 28 dienām, viņi neatrodas slimnīcā un gaida apstiprinājumu par izveseļošanos.

Pavisam Igaunijā veiktas vairāk nekā 83 000 analīzes nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Piektdien veiktas 1034 analīzes.

26 pacienti ārstējas slimnīcās, un nevienam no viņiem nav nepieciešama plaušu mākslīgā ventilēšana.

Savukārt Lietuvā inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta kopumā 1670 cilvēkiem. Pagājušajā diennaktī veiktas 5337 analīzes.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 70 cilvēki, bet vēl astoņiem ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits.

Izveseļojušies 1229 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!